"Karadžić gledao Inter i Lacio"

Radovan Karadžić pratio u Italiji uživo utakmice Intera i Lacija, izjavio za "Korijere dela sera" njegov sinovac Dragan Karadžić.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 27.07.2008.

15:34

Default images

Upitan da li mu je poznato da je njegov stric tokom godina bekstva putovao u Evropu, Dragan Karadžić odgovorio je potvrdno. On je za "Korijere" rekao da se njegovom stricu "veoma svidela Venecija".

Sinovac bivšeg lidera bosanskih Srba potvrdio je i da je Radovan Karadžić posećivao i druge italijanske gradove i da je pratio Sinišu Mihajlovića i Dejana Stankovića prvo u Laciju, a zatim i u Interu. Upitan da li to znači da je Karadžić išao na stadion da gleda utakmice Intera, Dragan Karadžić je odgovorio: "Tačno, on je veliki ljubitelj fudbala".

On je rekao da se u poslednje dve godine sa stricem sastajao u Beogradu, ali nije želeo da otkrije gde ga je tokom ranijih godina bekstva viđao.

Ponovio je da je sa Karadžićem komunicirao porukama, da mu je donosio novac i novine i da je bio njegov jedini kontakt. Dragan Karadžić kazao je i da je njegov stric čitao od dnevnih listova pre svega "Kurir", i naravno Bibliju.

On je rekao da je sa Radovanom Karadžićem razgovarao o politici i onome što se dešavalo u porodici kao i da je on prenosio njegove poruke članovima porodice i tražio mu stanove.
Upitan kako je moguće da se na javnim mestima sastajao sa jednim od najtraženijih ljudi na svetu, Dragan Karadžić je rekao da je vrlo dobro znao da je "pod kontrolom" i da je vodio računa tako što bi često menjao prevozna sredstva.

"Jednom smo se čak sreli i na predavanju Dragana Dabića, bila je tamo i njegova asistentkinja Mila Čičak, koja nije bila njegova ljubavnica - kako su prenele novine", rekao je sinovac Karadžića za italijanski list.

Na pitanje da li je bio u Beogradu kada je njegov stric uhapšen, Dragan Karadžić je odgovorio: "Ne, inače ga ne bi uhvatili".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: