Petar Glumac, "Karadžić iz Beča"

Nadrilekar Petar Glumac (78) iz Banatskog Novog Sela, tvrdi da je Radovan Karadžić preuzeo "njegov lik i energiju".

Izvor: B92

Nedelja, 27.07.2008.

12:06

Default images

Svojevrsnu "potvrdu o zameni indentiteta" dala je u subotu uveče austrijska policija, saopštivši da lane privedeni Petar Glumac nije Karadžić, već da je reč o velikoj sličnosti te osobe i lika sa fotografije objavljene nakon hapšenja jednog od natraženijih haških begunaca.

Meštani Banatskog Novog Sela, kod Pančeva, kažu da je Pera Glumac "prava atrakcija" i da dodaju da i oni sada imaju "svog dr Dabića".

Petar Glumac je kazao da je nadrilekar, sa dugogodišnjim stažom, da ima hrvatski i srpski pasoš i da živi u Banatskom Novom Selu, blizu Pančeva. "Nosim naočare. Imam dugu sedu bradu, brkove i kosu koju vezujem u rep", ispričao je Glumac.

Razlika, kaže, između njegove i Karadžićeve kose u trenutku hapšenja je u tome što on svoju svezuje u pušten rep, a Karadžićeva je "zakovrnuta na vrh glave".

"Sve ostalo je 1000 posto isto", tvrdi Pera Glumac, navodeći da se duže od 23 godine bavi alternativnom medicinom i nadrilekarstvom i da je upravo on “glavom i bradom” boravio u Beču - poslednji put lane.

On tvrdi da uprkos godinama mnogo putuje - po Italiji, Nemačkoj i Austriji. "Lečim sve bolesti, a ženska neplodnost mi je specijalnost. Lečio sam od neplodnosti više do 800 žena do kojih je 90 odsto njih na svet nakon toga donelo zdravu i pravu decu", tvrdi Petar Glumac.

Bečki dnevnik "Esterajh" objavio je u sobotu da je jedan do najtraženijih haških optuženika boravio u Beču, gde je radio kao nadrilekar Pera.

Austrijska policija saopštila je u subotu uveče da Petar Glumac, koga su oni legitimisali prošle godine u Beču, nije Karadžić već da samo liči na lik sa fotografija posle hapšenja jednog od natraženijih haških begunaca.

Bečka policija legitimisala je Peru Glumca vezano za ubistvo koje je počinio čovek kod koga je on u Beču stanovao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: