Sličnost Karadžića i Dabića

Pojedini analitičari proteklih dana ukazivali su na to da Karadžić nije mogao sam sebi da obezbedi novi identitet.

Izvor: B92, Beta

Petak, 25.07.2008.

10:18

Default images

To moglo da se uradi samo uz pomoć tadašnjih državnih struktura, smatraju oni. Na to ukazuje i očigledna sličnost Karadžića i stvarnog Dabića, zbog čega nije ni neobično da je baš Dragan Dabić iz Rume izabran.



B92 je pokušao da ukaže na te sličnosti, tako što su pravom Draganu Dabiću, animacijom dodati kosa i brada.

SDS: Niko nije uključen u skrivanje od 2002.

Predsednik Srpske demokratske stranke u biH Mladen Bosnić izjavio je da niko nije bio uključen u skrivanje haškog optuženika Radovana Karadžića od 2002. godine kada je u Srbiji izglasan Zakon o saradnji s Haškim tribunalom.

Bosnić je novinarima ispred Specijalnog suda u Beogradu, posle susreta sa Radovanom Karadžićem, rekao da mu je bivši lider SDS-a i bosanskih Srba preneo da mu je "teško palo to što su mnogi ljudi proganjani tokom njegovog skrivanja".

"Radovan Karadžić je prvi predsednik SDS-a i apsolutno smo svesni da je suđenje koje mu se sprema u stvari suđenje Republici Srpskoj čiji je on bio prvi predsednik", kazao je Bosnić.

On je naveo da je Karadžić izbrisan iz evidencije članstva SDS-a 2001. godine jer je tada pred tu stranku postavljen uslov da bude zabranjena ili da privremeno briše iz evidencije sve optužene pred Haškim tribunalom do završetka procesa.

Bosnić je dodao da se Karadžić 1996. godine povukao iz javnog života onog trenutka kada su, kako je naveo, Ričard Holbruk i tada nadležne diplomate zapretile da SDS neće moći da izađe na izbore.

Dodao je da se stranka ne odriče Radovana Karadžića jer bi to bilo "kao da se odriče same sebe i da je u interes Republike Srpske i Srbije da pomognu njegovu odbranu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: