Odlaže se sednica Skupštine grada

Beograd -- Na konsultacijama šefova odborničkih grupa sa predsednikom Skupštine Beograda dogovoreno da se sednica odloži na desetak dana.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Sednica gradskog parlamenta bila je zakazana za ponedeljak, 28. juna. Predsednik Skupštine grada Branislav Belić je novinarima u gradskom parlamentu kazao da su šefovi odborničkih grupa "sa razumevanjem" prihvatili predlog Liberalno-demokratske partije da se sednica odloži.

Pošto su odbornici LDP najavili da neće prisustvovati zakazanoj sednici, ocenjeno je da ne bi bilo kvoruma, pa je dogovoreno da se sednica odloži za desetak dana, rekao je Belić i objasnio da odlaganje može trajati do 22. avgusta, nakon čega bi usledili prinudna uprava i novi izbori.

Šef odbornika LDP Dejan Ranđić kazao je novinarima da su svi šefovi odborničkih grupa, koji su prisustvovali konsultacijama (koalicije Za evropski Beograd, koalicije SPS-PUPS-JS i LDP) prihvatili inicijativu o odlaganje sednice.

On je, pre početka konsultacija, najavio da će LDP zatražiti odlaganje, pre svega, zbog protesta i prebijanja novinara povodom hapšenja Radovana Karadžića.

Šef odbornika SPS-PUPS-JS Aleksandar Antić je rekao da je dogovoreno da sednica bude odložena jer je potrebno dodatno vreme kako bi se finalizirali pregovori socijalista i Demokratske stranke.

Dodavši da su to pregovori o novoj politici grada, ne iznoseći detalje, Antić je kazao da inicijativa za odlaganje sednice nije potekla samo od LDP, ne navodeći od koga još.

NS: Dokaz da su potrebni izbori

Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski izjavila je da odlaganje sednice Skupštine grada Beograda predstavlja dokaz da nova koalicija demokrata i socijalista ne funkcioniše i da treba raspisati nove izbore u glavnom gradu.

Ona je agenciji Beta rekla da je novonastala koalicija liste Za evropski Begrad, koalicije oko Socijalističke partije Srbije i Liberalno-demokratske partije neprirodna i da je jedino i pravo rešenje raspisivanje novih izbora na kojima bi se proverila volja građana Beograda.

"Odluku o učešću na novoj sednici skupštine grada Beograda koalicija DSS-NS će doneti kada bude utvrđen datum nove sednice", dodala je Filipovska i navela da ta odbornička grupa nije danas učestvovala na konsultacijama kod novoizabranog predsednika parlamenta jer smatra da je skupština grada konstituiasana nelegalno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.