Lajčak: Uveravanja, pa dokumenta

Miroslav Lajčak kaže da će dokumenta porodici Kradžić biti vraćena kada bude siguran da to neće pomoći haškim beguncima.

Izvor: Beta

Petak, 25.07.2008.

08:53

Default images

Visoki predstavnik u BiH je dodao da će deca Radovana Karadžića - Sonja i Saša - "imati još puno godina priliku da vide svog oca, što se ne može reći i za žrtve iz Srebrenice i mnogih drugih mesta", izjavio je Lajčak za TV OBN.

Članovi porodice Karadžić tražili su da im se ukine zabrana izlaska iz BiH kako bi mogli da otputuju u Beograd i posete Radovana Karadžića u zatvoru, pre nego što bude prebačen u Hag.

Supruzi Radovana Karadžića, Ljiljani Zelen Karadžić, i njegovoj deci Sonji i Saši, oduzete su putne isprave po nalogu visokog predstavnika u BiH 10. januara ove godine, a zbog sumnje da su deo mreže koja pomaže njegovo skrivanje.

Predsednik Srpske demokratske stranke, čiji je Karadžić bio lider, Mladen Bosnić stigao je danas pre podne u posetu haškom optuženiku Radovanu Karadžiću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: