Dogovor o Beogradu sve bliži

Sve je izvesnije da će na narednoj sednici Skupštine grada, Beograd dobiti gradonačelnika i izvršnu vlast, piše Politika.

Izvor: Politika

Četvrtak, 24.07.2008.

01:26

Default images

Kako Politika saznaje, između Demokratske stranke, Socijalističke partije Srbije i Liberalno-demokratske partije za sada još nije dogovoren samo budući sastav Gradskog veća. Ovaj kadrovski problem trebalo bi da bude prevaziđen do sutra kada će se, saznaje list, sa predsednikom gradskog parlamenta zvanično sastati šefovi odborničkih grupa stranaka.

Na sednici koja je zakazana za ponedeljak, 28. jula, odbornici Skupštine grada glasaće u paketu za izbor gradonačelnika, njegovog zamenika i 13 članova Gradskog veća, a kandidat za gradonačelnika, kako se i očekuje, biće Dragan Đilas– kandidat liste Zajedno za evropski Beograd.

Prema nezvaničnim informacijama, koaliciji oko socijalista bi u Gradskom veću pripalo četiri, a strankama DS i G17 preostale pozicije. Kao mogući predstavnici DS-a u Gradskom veću pominju se Radmila Hrustanović, dosadašnja pomoćnica gradonačelnika, kao i Zoran Kostić, bivši predsednik opštine Mladenovac.

Gradonačelnik ima zakonsku mogućnost da izabere najviše pet pomoćnika, a kao jedan od mogućih kandidata za to mesto pominje se i Živorad Anđelković, direktor Parking servisa, dok „demokrate”, navodno, na poziciji gradskog menadžera vide Željka Ožegovića, dugogodišnjeg predsednika opštine Novi Beograd.

Osim razgovora o kadrovskim rešenjima stranačkim funkcionerima ostaje i da se dogovore kojoj partiji će „trajno”pripasti mesto predsednika Skupštine grada. Na ovu funkcijupre tri dana izabran je Branislav Belić iz DS-a, ali se

Politika piše da se i dalje spekuliše da će mesto predsednika Skupštine grada biti dodeljeno socijalistima. Mnogi u toj ulozi upravo vide Aleksandra Antića, šefa odborničke grupe SPS-a, navodi list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: