Štampa o lokaciji hapšenja

Gotovo svi dnevni listovi u Srbiji prenose vest da je uhapšen haški optuženik Radovan Karadžić.

Izvor: B92, Blic

Utorak, 22.07.2008.

08:10

Default images

Prema saznanjima Politike, Karadžić je uhapšen u ponedeljak predveče u Beogradu. Hapšenje su, prema nepotvrđenim informacijama Politike, izveli operativci Bezbednosno–informativne agencije (BIA), a u celu akciju je neposredno bio uključen i jedan od koordinatora Akcionog tima za hapšenje haških begunaca i tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević.

Kako prenosi Politika, u nedostatku zvaničnih informacija, sinoć je među novinarima beogradskih redakcija i među dopisnicima stranih medija provejavalo nekoliko različitih podataka o tome gde je Karadžić lociran.

Tako se pojavila informacija da je bivši lider bosanskih Srba uhapšen na potezu između Košutnjaka i Topčidera. Navodno je tamo juče popodne izvedena akcija upada u jednu kuću koju je izvelo tridesetak specijalaca.

Drugu informaciju emitovala je Televizija Foks koja je objavila da je Karadžić lociran u jednoj od centralnih beogradskih opština Vračar. I Blic prenosi da je, prema nezvaničnim informacijama, Karadžić uhapšen u ponedeljak u centralnoj beogradskoj opštini - Vračar.

Do redakcija su dolazile informacije i da je Karadžić pronađen na Kosmaju.

Pored nezvaničnih informacija o lokaciji na kojoj je Karadžić uhapšen, dnevni listovi detaljno prenose reakcije domaćih i stranih zvaničnika, ocene analitičara, kao i biografiju bivšeg lidera bosanskih Srba i reakcije njegove porodice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: