Udarna vest u medijima regiona

Hapšenje Radovana Karadžića udarna je vest u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Izvor: Beta

Utorak, 22.07.2008.

02:04

Default images

Na vest da je uhapšen ratni lider bosanskih Srba Radovan Karadžić elektronski mediji u BiH uglavnom su reagovali posle ponoći. Javni televizijski servisi u BiH najkasnije su izvestili o hapšenju Karadžića, dok su lokalne televizijske stanice u BiH nešto ranije prenele tu vest "pozivajući se na svetske agencije".

Programi u većini slučajeva nisu prekidani, već je javnost o toj informaciji uglavnom obaveštena ispisanim pokretnim kajronom u vrhu ekrana.

Novinske agencije i internet portali su o hapšenju Karadžića izvestili ranije od elektronskih medija, a iz Eufora je Beti samo kratko "potvrđeno da Karadžić zaista jeste uhapšen".

Desetak minuta posle ponoći u Sarajevu je nekoliko desetina građana izašlo na ulice gde su pozdravili hapšenje Karadžića.

Kako su saopštili Betinom izveštaču, za vest o hapšenju uglavnom su saznali putem kablovske televizije, prateći medije u susednim državama BiH.

Hrvatska: Vanredni program

Vodeći hrvatski elektronski i pisani mediji javili su večeras o hapšenju nekadašnjeg vođe bosanskih Srba Radovana Karadžića.

Gotovo svi elektronski mediji prekinuli su svoje redovne programe da bi izvestili o hapšenju jednog od najtraženijih haških begunaca.

Tako je Hrvatska radiotelevizija, pozivajući se na saopštenje Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije, večeras u vanrednim vestima javila da je Karadžić uhapšen nakon 13 godina skrivanja.

Slično kao i ostale televizijske kuće u Hrvatskoj, HRT uglavnom prenosi nezvanične navode beogradskih medija da je Karadžić uhapšen u Beogradu, te reakcije svetskih medija i državnika.

U svim izveštajima posebno se ističe reakcija glavnog tužitelja Haškog suda Serža Bramerca koji je Karadžićevo hapšenje ocenio prekretnicom u saradnji Srbije i Haga.

Zagrebački "Večernji list" navodi da su svi vodeći svetski mediji pod oznakom "hitno" javili o hapšenju Karadžića.

Mediji navode i pozitivne reakcije zvaničnika Evropske unije, te da su na slobodi ostala još dva haška optuženika - Ratko Mladić i Goran Hadžić.

Crna Gora: Direktno iz Beograda

Svi elektronski mediji u Crnoj Gori prekinuli su večeras redovan program da bi objavili vest o hapšenju haškog optuženika Radovana Karadžića.

Vest o Karadžićevom hapšenju bila je udarna vest i u svim informativnom emisijama, a pojedini mediji uključivali su se direktno u program beogradskih televizija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: