Blic: Pregovori ZEB-SPS o Beogradu

Zvanični pregovori liste Za evropski Beograd i koalicije oko SPS-a povodom formiranja vlasti u Beogradu počeće sredinom nedelje, piše Blic.

Izvor: Blic

Ponedeljak, 07.07.2008.

08:15

Default images

Kako navodi list, pregovori će uslediti odmah posle potpisivanja deklaracije o pomirenju između Demokratske stranke i SPS-a. "Već u utorak ili sredu, odmah po formiranju Vlade Srbije, trebalo bi da usledi potpisivanje deklaracije o pomirenju", kaže sagovornik iz ZEB-a.

Kako piše Blic, DS će na pregovorima predstavljati Dragan Đilas, G17 plus Tomica Milosavljević, dok će u ime SPS-a pregovarati neko iz vrha stranke, najverovatnije Ivica Dačić.

List dodaje da su DS i G17 plus već napravili dogovor po kojem će se gradske funkcije koje pripadnu ZEB-u podeliti u odnosu 80 prema 20 u korist demokrata. Istovremeno, DS priprema ponudu za SPS, i to će biti tema sastanka Gradskog odbora stranke koji će biti održan u sredu.

Dodaje se da koalicija oko SPS-a može da računa na mesto zamenika gradonačelnika, koje bi pripalo Milanu Krkobabiću, kao i na mesto predsednika Skupštine grada. Kada je reč o javnim preduzećima, Đilas je najavio znatno bolju ponudu od one koju su socijalisti dobili od SRS-a i DSS-a, navodi list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: