Luci: Što pre ratifikovati SSP

Slovenački ambasador u Srbiji Miroslav Luci rekao je da očekuje da će nova vlada Srbije što pre ratifikovati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Izvor: Beta, Danas

Ponedeljak, 07.07.2008.

05:56

Default images

"Bilo bi dobro da nova vlada što pre ratifikuje SSP, da se postigne opšti konsenzus u Srbiji, i vlasti i opozicije, oko važnosti ulaska Srbije u EU. Svi treba da rade na tome, jer bi tada čitav proces bio brži", rekao je Luci u intervjuu za Danas.

Slovenački ambasador je rekao da učinkom Slovenije za vreme šestomesečnog predsedavanja Evropskoj uniji mogu da budu zadovoljni svi.

"Za nas je najznačajnije to što smo dobro odigrali svoju ulogu u radu na našim definisanim prioritetima, a jedan od njih je bio i region zapadnog Balkana. Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju je potpisan sa preostalim državama, BiH i Srbijom, koje su na nepovratnom putu ka članstvu u EU", rekao je Luci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: