Povratak SPS-a, na svim nivoima

Osim ulaska u vlast na državnom nivou, SPS je sklopila brojne sporazume i na lokalnom nivou - sa demokratama, ali i sa radikalima i narodnjacima.

Izvor: B92

Subota, 05.07.2008.

18:17

Default images

I pored potpisanog sporazuma o formiranju Vlade sa listom koju vodi Boris Tadić, SPS se ne odlučuje za istog partnera i na nivou opština, ali i gradova u Srbiji. Od 24 grada vlast je do sada izabrana u nešto više od polovine, a Socijalistička partija Srbije je stranka koja u najvećem broju gradova čini deo vladajuće većine.

Analitičari smatraju da je pozicija SPS-a posle izbora takva da mogu da biraju gde će i sa kim vladati.

Od grada do grada, partneri socijalista u vlasti su radikali, narodnjaci, ali i demokrate i ostale proevropske stranke. U Nišu gradsku vlast SPS formira sa demokratama, a u Čačku sa narodnjacima.

Pozicija socijalista posle izbora je takva da mogu da biraju s kim će da idu u koaliciju i da biraju društvo, objašnjava Marko Blagojević iz Cesida.

Prvi ozbiljni test za tu stranku ipak biće Beograd. Demokratska stranka insistira i dalje na tome da njihovi novi partneri u Vladi taj test polože obaranjem koalicije koju su formirali sa narodnjacima i radikalima.

Lider socijalista Ivica Dačić je kazao da na današnjoj sednici Predsedništva te stranke nije bilo reči o koalicijama i pregovorima za formianje vlasti u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: