Vasington nece Arafata

Izvor: SRNA

Nedelja, 30.06.2002.

19:04

Default images

Americki drzavni sekretar Kolin Pauel izjavio je u nedelju da SAD nece pregovarati sa palestinskim liderom Jaserom Arafatom i da se nada da ce Palestinci izabrati novo rukovodstvo koje ce raditi "protiv terorista, a ne za njih". Drzavni sekretar je potvrdio da Vasington nastavlja kontakte sa nizom istaknutih Palestinaca i da je spreman da saradjuje sa svakim "demokratski izabranim palestinskim rukovodstvom koje je iskreno za mir".

Savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Kondoliza Rajs izjavila je u ponedeljak da je Amerika spremna da pregovara sa svakim "demokratski izabranim palestinskim liderom", ali da je Jaser Arafat prokockao mnoge sanse da sa Izraelom uspostavi mir i Palestincima obezbjedi drzavu. "Arafat je imao mnogo prilika da dokaze da je za mirno rjesenje krize na Bliskom istoku, ali je on nastavio da aktivno pomaze teroriste i sada nije prihvatljiv kao sagovornik", rekla je Rajs za televiziju En-Bi-Si.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: