Arafat spreman da razgovara sa Busom

Izvor: Beta

Nedelja, 30.06.2002.

16:30

Default images
Lider Palestinaca Jaser Arafat prebacio je u nedelju odgovornost za teroristicke napade protiv Izraela na grupe koje se nalaze izvan palestinskih teritorija. Arafat je u telefonskom obracanju Ekonomskom forumu u Kran Montani ponovio spremnost da se susretne sa americkim predsednikom Dzordzom Busom i apelovao na SAD, Rusiju, Evropsku uniju i UN da organizuju medjunarodnu mirovnu konferenciju.

"Nasi pokusaji da se obustave teroristicki napadi objasnjavaju ne samo nasu spremnost da spasemo izraelske civile, vec i da su ti napadi u suprotnosti sa interesima palestinskog naroda", kazao je Arafat. Te napade su, prema Arafatovim recima, naredili sefovi organizacija koje se nalaze izvan palestinskih teritorija. "Finansiranje tih organizacija dolazi izvan Palestine", dodao je on. Arafat je kazao da je palestinska uprava izgubila svaki kontakt sa zvanicnicima Izraela i dodao da upadi izraelske vojske u palestinske gradove dovode u opasnost sprovodjenje reformi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: