SRS i DSS veruju u dogovor sa SPS

Beograd -- Uprkos izjavi Borisa Tadića da će vlast u Beogradu biti ista kao i na republičkom nivou, narodnjaci i radikali i dalje veruju da će formirati vladu u glavnom gradu.

Izvor: Beta
Podeli

Generalni sekretar Srpske radikalne stranke i kandidat te stranke za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić ponovio je danas da apsolutno veruje u koalicioni sporazum koji je sklopljen na nivou grada.

Vućić je agenciji Beta rekao da SRS, koalicija oko socijalista i narodnjaci imaju precizan koalicioni sporazum.

"Tadić ima pravo da izjavljuje šta hoće. Apsolutno verujem predsednicima gradskih odbora stranaka sa kojima je sporazum potpisan, kao i na reč predsednika Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića", naglasio je Vučić.

On je uveren da će radikali, narodnjaci i SPS-PUPS-JS, 14. jula za kad je zakazana konstitutivna sednica grada, formirati vlast u Beogradu.

Slićnog mišljenja je i predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije Nenad Komatina koji smatra da je izjava predsednika Srbije njegova želja i politički stav.

Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovska optužila je Tadića da izjavom da će u Beogradu biti formirana vlast kao u državi krši ustav.

"Tadić prekraja izbornu volju građana Beograda i uvodi grad u političku krizu i diktaturu jedne stranke, a Srbiju institucionalno i politički destabilizuje. Niko nema pravo da se poigrava sa izbornom voljom građana i dogovorenim koalicijama, a ponajmanje predsednik države", kazala je Filipovska agenciji Beta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.