Studenti iz Srbije kao svi drugi

Studenti iz Srbije od ove školske godine na fakultetima u Crnoj Gori moraće da plaćaju školarinu kao bilo koji strani studenti.

Izvor: B92

Petak, 27.06.2008.

12:11

Default images

Odluku o tome juče je ministarstvo prosvete dostavilo Univerzitetu Crne Gore, kad je počeo prijem dokumenata za upis brucoša. Odluka je neprijatno iznenadila studente iz Srbije, posebno na Medicinskom fakultetu na kome ima mesta samo za studente koji su na budžetu, jer na tom fakultetu nema samofinansirajućih studenata.

Ministartvo prosvete Srbije donelo je 22. maja odluku po kojoj se "pripadnici srpske nacionalne manjine iz susednih država mogu školovati pod istim uslovima kao građani Srbije, uključujući pravo na budžetsko finansiranje".

Kandidati svoju nacionalnu pripadnost potvrđuju pisanom izjavom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: