"Izbor Dejanovićeve nije trgovina"

Beograd -- Nada Kolundžija iz DS-a rekla da izbor Slavice Đukić-Dejanović za predsednicu Skupštine nije trgovina političkim funkcijama već deo ukupnog dogovora sa socijalistima.

Izvor: B92
Podeli

Gostujući u emisiji "Uvećanje" na B92 Info kanalu, šefica poslaničkog kluba Demokratske stranke Nada Kolundžija rekla je da u stranci sve funkcioniše dobro i da nema nikakvih podela u vezi sa budućim mandatarom za sastav Vlade, ali nije želela da komentariše ko bi mogao biti premijer.

Ni novoizabrana predsednica Skupštine, Slavica Đukić Dejanović, iz Socijalističke partije Srbije, nije govorila o mogućim personalnim rešenjima za ministarska mesta u novoj vladi, već je samo istakla da su razgovori sa demokratama na samom kraju.

Kolundžija je rekla da će nova vlada uskoro biti formirana, ali nije želela da govori o kandidatima za budućeg premijera.

“Mi imamo vrlo složenu koaliciju, vrlo ambiciozne ciljeve koje vlada treba da ostvari i prosto imamo potrebu da odmerimo šta je u tako složenoj društvenim okolnistima najbolje rešenje”, rekla je Kolundžija.

Slavica Đukić-Dejanović kaže da u pregovorima nije bilo reči o mogućoj koaliciji i u Beogradu, već da lokalna rukovodstva stranke odlučuju šta je najbolje za građane i da je to zvaničan stav socijalista.

“O Beogradu se ne bih izjašnjavala jer to nije bila posebna tema. Beograd je značajna sredina, administrativni i kulturni centar Srbije, ali važi stav da će lokalna rukovodstva snositi do kraja odgovornost za pozitivne ili negativne posledice za svoju odluku”, rekla je Dejanovićeva.

Gordana Pop Lazić iz Srpske radikalne stranke smatra da nije logično da tako odgovornu funkciju predsednika Skupštine dobije koalicija koja se, kako kaže, provukla na izborima.

Ona ne veruje da će novoformirana koalicija moći da ispuni sva obećanja iz predizborne kampanje.

“Šta je Tadić sve govorio o SPS-u, ne tako davno, bilo je svega i svačega. Neće moći da ispune ono što su obećavali, SPS je obećala da će ispitati lopovsku privatizaciju, pa to bi značilo da će poništiti DS”, kaže Pop Lazićeva.

Novoizabrana predsednica parlamenta Slacica Đukić-Dejanović rekla je da u SPS nije bilo razgovora o aboliciji Slobodana Miloševića i da će se truditi da porodica Milošević ima status kao sve ostale.

Ona je rekla da u trenutku kada se formira vlada, stalno vraćanje u prošlost odgovara samo onima koji, kako kaže, žele nove izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.