Koštunica: Propaganda protiv DSS-a

Na glavnom odboru DSS-a, Vojislav Kostunica konstatatovao je da stranka, čiji je on lider, nije uspela da obezbedi većinu za formiranje vlade.

Izvor: B92, FoNet

Četvrtak, 26.06.2008.

18:30

Default images

Razlog je, kako je objasnio, to što su se stranke sa kojima su vođeni pregovori opredelile za koaliciju koja vodi politiku potpuno suprotnu principima koje DSS zastupa. On je rekao da je SPS izborom koalicionog partnera pokazala svoje pravo lice i tako narodnjačku koaliciju poštedela saveza sa nekim ko se, kako se izrazio, rukovodi interesima, a ne uverenjima.

Veći deo svog govora na sastanku Glavnog odbora DSS-a, lider Demokratske stranke Srbije i ovoga puta posvetio je Kosovu.

Iako u opoziciji, DSS će se, kako je Koštunica rekao, boriti za Srbiju, odnosno očuvanje Kosova.

On je ocenio i da se zbog takvog stava protiv stranke već dugo vodi propaganda u kojoj se DSS predstavlja kao antievropska stranka.

“Demokratska stranka Srbije nikada neće pristati da atribut proevropska plati sa 15 odsto teritorije Srbije, niti ćemo ikada prihvatiti da nismo u Evropi samo zato što smo za celovitu Srbiju u Evropi”, rekao je Koštunica.

Koštunica je upozorio da će novo iskušenje za Srbiju uskoro biti pokušaj legalizacije misije EULEKS-a na Kosovu, koja treba da sprovede Ahtisarijev plan o nezavisnosti.

On je ponovio da je DSS protiv dolaska te misije, jer je to u suprotnosti sa rezolucijom 1244 i međunarodnim pravom.

Bakarec za promene u DSS-u

Funkcioner DSS-a Nebojša Bakarec rekao je da je DSS doživela neuspeh na izborima i da su stranci neophodne promene, ali da odgovornost "najmanje leži na Vojislavu Koštunici".

"Koštunica ne treba da ide u penziju. On je najbolji u DSS-u. On treba da nastavi da vodi stranku, jer jao nama ako on ode", rekao je Bakarec, u izjavi za Bi-Bi-Si.

On je ocenio da odgornost za neuspeh stranke na prošlogodišnjim i ovogodišnjim izborima leži na Koštuničinim najbližim saradnicima, uključujući i šefa kabineta odlazećeg premijera Aleksandra Nikitovića.
Nebojša Bakarec (FoNet, arhiva)
Bakarec smatra da su uzroci za neuspeh višestruki, među kojima su i nebriga o članstvu unazad najmanje pet godina i nedovoljno korišćenje propagande, marketinga i odnosa sa javnošću, "koji se u našoj stranci smatraju gadnim, nemoralnim i nečim što se u najnužnijim situacijama koristi".

"Mi moramo da primenimo savremene metode komunicije sa biračima. Mi to ne primenjujemo", rekao je Bakarec.

Bakarec je naveo da će Glavnom odboru predložiti da se izborni rezultat proglasi neuspehom i da u stranci moraju da se dogode promene.

Prema njegovim rečima, zbog toga je potrebno da se održi Skupština stranke u oktobru ili novembru ove godine.

"Nikakvi lomovi ne treba da se dogode na Skupštini, osim promena i reformi", naglasio je Bakarec.

Bakarec smatra da su potrebne kardovske promene u DSS-u, jer je nelogično da neki ljudi, koji su izgubili izbore prošle i ove godine, opstanu na svojim mestima.

On nije želeo da pominje imena ljudi za koje smatra da bi trebalo da budu smenjeni, već je dodao da će to reći na sednici Glavnog odbora stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: