UNMIK: Bez podrške planu Ahtisarija

Portparol UNMIK-a Aleksandar Ivanko kaže da UNMIK neće podržati sprovođenje plana Martija Ahtisarija na Kosovu, jer on nije prihvaćen u Savetu bezbednosti UN.

Izvor: Beta

Sreda, 25.06.2008.

16:02

Default images

Na pitanje zašto je taj plan sprovodio bivši šef UNMIK-a Joahim Riker, Ivanko je na konferenciji u Prištini rekao da je tada Ahtisarijev plan bio jedini dokument, a da od prošlog petka UNMIK ima izveštaj generalnog sekretara UN Ki Mun Bana, koji je, kako je rekao, osnovni dokument za postupanje UNMIK-a na terenu.

Ivanko je rekao i da najavljena konstitutivna sednica Skupštine zajednice opština Pokrajine Kosovo, zakazana za 28. jun, "predstavlja virtuelnu stvarnost".

Ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić je rekao da će na Vidovdan, 28. juna, u Kosovskoj Mitrovici biti formirana Skupština zajednice opština Autonomne Pokrajine Kosovo i Metohija.

Ivanko je dodao da to nije nešto što može da funkcioniše i da ima uticaja na terenu.

Portparol Kosovske policijske službe (KPS) Veton Eljšani je rekao da je KPS obavešten o organizovanju proslave Vidovdana, kao i da pravi planove radi očuvanja bezbednosti građana.

Eljšani je rekao da iz razloga bezbednosti postoji mogućnost da bude zabranjena najavljena šetnja učesnika proslave od Kosovske Mitrovice do Gazimestana.

On je rekao da će najverovatnije biti organizovan prevoz za sve one koji žele da 28. juna dođu na Gazimestan radi obeležavanja Vidovdana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: