Batut: Salmonela u bebi čaju

Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je da je utvrđeno prisustvo bakterije salmonele u dva uzorka bebi čaja kompanije "Zdravlje" iz Leskovca.

Izvor: B92

Utorak, 24.06.2008.

16:05

Default images

Institut je došao do rezultata da su uzorci zdravstveno neispravni na osnovu obavljenih laboratorijskih ispitivanja i stručnog razmatranja. O rezultatima ispitivanja obavešteni su podnosilac zahteva FHI "Zdravlje" Leskovac i Sektor za sanitarni nadzor i javno zdravlje Ministarstva zdravlja Srbije, navedeno je u saopštenju.

Farmaceutska kuća "Zdravlje" je 13. juna dostavila uzorke bebi čajeva u originalnom pakovanju Institutu za javno zdravlje Srbije "Batut" sa zahtevom da se izvrši ocena njihove mikrobiološke ispravnosti.

Kompanija "Zdravlje Aktavis" iz Leskovca demantovala je pre dva dana da je odgovorna za mikrobiološku neispravnost čaja ''Za miran san'', koji je salmonelom zarazio bebe iz Novog Sada, Inđije i Beočina.

U saopštenju te kompanije je navedeno da u procesu proizvodnje bebi čaja protiv grčeva u stomaku nije bilo propusta koji su mogli dovesti do mikrobiološke neispravnosti, što je potvrđeno inspekcijskom proverom. U saopštenju se dodaje da je trovanje beba salmonelom posledica propusta nadležnih ustanova za kontrolu zdravstvene ispravnosti gotovih proizvoda i sirovina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: