"Savez DS-SPS evropski eksperiment"

Pokušaj formiranja vlade proevropskog bloka oko Demokratske stranke uz podršku koalicije oko SPS-a dobio je pozitivan publicitet evropske levice, piše Politika.

Izvor: B92

Nedelja, 15.06.2008.

01:35

Default images

"Čini se da su Srbi otvoreniji prema političkim izazovima od stranaka na Zapadu - formiranju socijalno odgovorne vlade levog bloka, koja bi objedinila težnje i očekivanja biračke većine", rečeno je listu u bečkoj centrali Socijaldemokratske stranke Austrije.

U Socijalističkoj internacionali se navodi da su savezi krajnje levih i etabliranih stranaka levice brana radikalizacije političkih prilika u Evropi, piše Politika.

U skladu sa tim razmišljanjem se "u Socijalističkoj internacionali gleda na eventualnu koaliciju Tadićevih demokrata i Dačićevih socijalista".

Dodaje se da bi to doprinelo transformaciji SPS-a u savremenu, prema demokratskim merilima Evrope orijentisanu stranku levice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: