Štampa o Župljaninu i "Jatu"

Dnevne novine uglavnom bave se odbijanjem haškog optuženika Stojana Župljanina da primi optužnicu i njegovim zahtevom za obavljanjem još jedne DNK analize.

Izvor: B92

Subota, 14.06.2008.

04:37

Default images

Ishod tendera za privatizaciju domaće avio kompanije Jat ervejz, takođe, tema je kojom se bavi dnevna štampa. Dnevni list “Politika” u svom vikend izdanju piše da je Bezbednosno informativna agencija na sastanku u Luksemburgu potpisala punopravno članstvo u Konfederaciji zemalja srednje evrope - MEK.

Po navodima “Politike”, ovo je značajan korak na putu integracije BIA-e u evropski bezbednosni sistem.

U tekstu "Država vraća, firme zajme" “Večernjih novosti”, kaže se da je dug države i banaka u prva tri meseca ove godine opao dok su obaveze preduzeća porasle za 10,4 odsto.

U članku se navodi mišljenje ekonomista da će se kreditni rizik zemlje smanjiti ukoliko se formira proevropska vlada.

“Blic” se bavi temom cenzure u nedeljniku "Bratstvo", glasilu bugarske manjine.

U tekstu se navodi da je Momir Todorov, v.d. glavnog urednika ovog lista, podneo ostavku zbog mešanja direktora Nebojše Ivanova u uređivačku politiku ovog lista.

“Blic” piše da je taj protest urednika i trojice novinara lista "Bratstvo" dobio podršku dve najveće novinske asocijacije u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: