Dačić: Podrška za Internacionalu

Predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je da je Socijalistička radnička partija Španije izrazila punu podršku procesu prijema SPS-a u Socijalističku internacionalu.

Izvor: B92

Petak, 13.06.2008.

20:46

Default images

Dačić, koji je u dvodnevnoj poseti Madridu, u telefonskoj izjavi naveo je da je delgacija SPS-a razgovarala sa najvišim rukovodstvom Socijalističke partije Španije. "Želeo bih da podsetim da je to prvi naš susret posle više od deset godina", rekao je Dačić.

On je naveo da su na sastanku razgovarali o normalizaciji odnosa i uspostavljanju i jačanju saradnje dve partije.

"Danas smo imali i sastanak sa ministrom inostranih poslova Španije (Mihelom Anhelom) Moratinosom, socijalistom, koji je izrazio potpunu podršku Socijalističke radničke partije Španije proceduri prijema SPS-a u Socijalističku interacionalu", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je u ime svih građana Srbije, države Srbije i SPS-a izrazio zahvalnost španskoj vladi, koju već dva put za redom formiraju socijalisti, na principijelnom stavu o Kosovu i podršci Srbiji za očuvanje teritorijalnog inetgriteta.

"Španija je jedna od velikih država EU koja nije priznala jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije. Dobili smo čvrsta uveravanja da Španija neće promeniti svoj stav i da će do kraja biti principijelna i neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije", rekao je Dačić.

Predsednik SPS-a Ivica Dačić boravi danas i sutra u Madridu, u poseti Socijalističkoj radničkoj partiji Španije, na poziv njenog generalnog sekretara, španskog premijera Hosea Luisa Sapatera.

U delegaciji SPS su i Žarko Obradović i Milutin Mrkonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: