Jovanović: Testiranje SPS-a

Čedomir Jovanović kaže da će Boris Tadić, ako veruje u evropski kapacitet Ivice Dačića, imati podršku LDP-a da se u vladi sa SPS-om u to uveri ili razuveri.

Izvor: B92

Petak, 13.06.2008.

01:32

Default images

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je za NIN da je realno da novu vladu formira lista Za evropsku Srbiji i koalicija oko socijalista. Narodnjaci i radikali su svesni te činjenice i zato pokazuju zapanjujuću nemoć, smatra Jovanović.

"Za nas se SPS nije promenio, ali smo spremni da poverujemo da li će sutra biti u stanju da se menjaju", rekao je Jovanović.

On smatra da će prvi test za socijaliste biti ko će formirati vlast u Beogradu.

"LDP nije spreman na podršku koaliciji DS-SPS, a da u isto vreme ti 'evropski levičari' Beograd predaju Vučiću i DSS-u", dodao je Jovanović.

On je rekao da radikali, koji su dobili neuporedivo više glasova od Vojislava Koštunice, "nemaju nikakvu ideju o tome kako bi vodili buduću vladu, a Koštunica više nema nijednu realnu temu oko koje bi mogao da konstruiše svoju nacionalnu vladu".

Upitan da prokomentariše ko, prema njegovom mišljenju, u odlučujućoj meri "kroji vladu - stranke ili tajkuni", Jovanović je rekao da bi stranke morale da imaju odlučujuću ulogu, ali pošto su "dve Koštuničine vlade koristile tajkune za ostvarivanje svojih ličnih interesa, prirodno je da su tajkuni počeli da koriste državu za svoje interese".

Jovanović smatra da nije strašno što veliki biznis ima uticaja na politički pravac zemlje, ali da "nije normalno da taj uticaj bude misteriozan, vaninstitucionalan i ničim neograničen".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: