Đelić očekuje vladu do kraja juna

Fukkcioner DS-a Božidar Đelić izjavio je da veruje da će do kraja juna biti formirana proevropska vlast na svim nivoima u Srbiji.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 12.06.2008.

19:51

Default images

On je rekao da očekuje da će proevropska vlast biti formirana na republičkom nivou, u Vojvodini, Beogradu, Novom Sadu i Nišu. "Šansa za formiranje proevropske vlade se dramatično povaćala u poslednje dve nedelje", izjavio je Đelić na predavanju koje je održao u fondaciji Konrad Adenauer u Briselu.

On je rekao da su presudni trenuci u pregovorima o formiranju takve vlade bile odluke Jedinstvene Srbije Dragana Markovića-Palme i bošnjačke koalicije okupljene oko Sulejmana Ugljanina. "To je dovelo do situacije u kojoj su moguće samo dve situacije: ili vlada koju bi vodila koalcija oko predsednika Borisa Tadića ili novi izbori", rekao je Đelić, koji je potpredsednik tehničke Vlade.

"Postoje veoma velike šanse da se do kraja meseca formira koherentna proevropska vlast na svim nivoima u Srbiji: na republičkom nivou, u Vojvodini, u Beogradu, Novom Sadu, Nišu", ocenio je on.

"Imamo šansu da u četiri godine imamo stabilnu vlast u Srbiji", rekao je Đelić, izražavajući nadu da će se 2012. Srbija naći na pragu ulaska u EU.

On je ocenio da je na ovakvu postizbornu situaciju uticaj imala i politika Evropske unije, te je izdvojio tri ključna momenta: potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, sporazum s Fijatom, ie donošenje mape pute o liberalizaciji viznog režima za građane Srbije.

Đelić je kazao da je Srbija svesna da je za primenu Privremenog sporazuma neophodna puna saradnja s Haškim tribunalom, te je izjavio da će nova vlada učiniti sve da se ta saradnja zaokruži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: