DSS: Razgovori u ćorsokaku

Portparol DSS-a Andreja Mladenović izjavio je da su pregovori o vladi zapali u ćorsokak, a mogu krenuti napred samo ukoliko se postigne saglasnost oko pravne analize SSP-a.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.06.2008.

01:18

Default images

"Očigledno je da su pregovori oko formiranja vlade zapali u ćorsokak, jer koalicija oko SPS-a nije prihvatila pravnu analizu SSP-a, a nije ni dala konkretne predloge za eventualne izmene", precizirao je Mladenović u izjavi Tanjugu.

On je ocenio da je "jasno da bez saglasnosti oko pravne analize nema osnova za zajedničku politiku, pa time ni za novu vladu".

Prema njegovim rečima, pitanje Kosova i evropskih integracija su od suštinskog značaja za budućnost Srbije i, ako oko pravne analize koja se direktno odnosi na ova pitanja nema dogovora, onda nema ni nacionalne vlade.

Pregovori, naveo je Mladenović, mogu krenuti napred samo ako se postigne saglasnost oko pravne analize.

Portparol DSS-a je ocenio da se u tom slučaju može dalje razgovarati o dodatnim analizama za povećanjem penzija, koje bi trebalo da napravi koalicija oko SPS-a kao ravnopravan partner u pregovorima.

SPS: Hapšenje ne utiče na pregovore

Slavica Ðukiæ Dejanoviæ
Potpredsednica SPS-a Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da hapšenje haškog optuženika Stojana Župljanina neće uticati na pregovore o formiranju Vlade Srbije.

Ona je, gostujući u Poligrafu na TV B92, podsetila na stav Socijalističke partije Srbije da je Haški tribunal politička, a ne pravna institucija.

Slavica Đukić-Dejanović je istakla i da će koalicija oko socijalista učiniti sve da ne bude novih izbora i navela je da nije isključena mogućnost početka razgovora sa Demokratskom strankom o formiranju vlade.

"Moja procena je da će sledeće nedelje biti da li mi, pre svega, učestvujemo u daljem razgovorima sa dosadašnjim sagovornicima, ili idemo u nove razgovore. Iza toga, pre nego što donesemo bilo kakvu odluku, moraćemo rezultate svih razgovora da prezentiramo Glavnom odboru, koji će doneti definitivan politički stav o eventualnom ulasku u vladu", rekla je Slavica Đukić-Dejanović.

Ona je navela da je koalicija oko SPS-a jedinstvena i da to potvrđuje i dogovor o formiranju zajedničkog poslaničkog kluba u novom sazivu Skupštine Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: