Đelić: Dvosmeran bescarinski izvoz

Božidar Đelić kaže da bi u slučaju bescarinskog izvoza "Zastavinih" automobila u Rusiju i automobili ruskih fabrika imale isti tretman u Srbiji, pišu Novosti.

Izvor: Veèernje novosti

Sreda, 11.06.2008.

01:40

Default images

Ugovor Fijata sa ruskom kompanijom Severstanjaauto o proizvodnji automobila u vrednosti od 305 miliona dolara možda će biti razlog da Srbija zaustavi svoj zahtev da se i vozila do 1.600 kubika nađu na listi onih proizvoda na koja se ne plaća carina u trgovini Srbije i Ruske Federacije, kaže za Novosti potpredsednik Vlade Božidar Đelić.

Pomoćnik ministra trgovine Mihajlo Vesović, koji je član Međudržavnog rusko-srpskog trgovinskog komiteta kaže, međutim, da je u predloženom dopunskom spisku roba na koje se u međusobnoj trgovini ne plaća carina, predviđen ograničen kontingent vozila jačine do 1.600 kubika.

U kontekstu odnosa ugovora o slobodnoj trgovini sa Rusijom i partnerstva sa Fijatom, on navodi da je predlog Srbije za bescarinski promet vozila baziran na osnovu proizvodnje "punta" i da su Rusi vrlo zainteresovani za izvoz svojih "lada".

Vesović kaže da bi Srbiji najviše odgovarao "asimetričan" ugovor o trgovini kao onaj sa EU, u kome Srbija ne mora da uvozi bez carine sve robe koje i izvozi bez carine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: