REAGOVANJA U CRNOJ GORI NA KOSTUNICINO PISMO

Izvor: B92

Utorak, 25.09.2001.

21:32

Default images
Savezni premijer Dragisa Pesic izjavio je u utorak za Radio Crne Gore da je, zbog vaznosti dijaloga Crne Gore i Srbije, spreman da prenese pravo ucesca u razgovorima na licnost koja bi bila prihvatljiva za sve strane. Kako javlja dopisnik Radija B92 Nebojsa Skenderi, Pesic je rekao da je "uzimajuci u obzir vaznost problema, kao i neophodnost sto skorijeg resenja ustavno-pravne krize u kojoj se nalazimo, kao predsednik Savezne vlade, a i licno, spreman da, ukoliko to prihvataju i ostali ucesnici, prenese svoje pravo ucesca u tim razgovorima na drugu licnost, koja bi bila prihvatljiva za sve strane u dijalogu".

Funkcioner Demokratske partije socijalista Miodrag Vukovic je izjavio da je Kostunicino pismo u kome otkazuje dalje razgovore o buducnosti SRJ, neuspeo pokusaj da se dijalogom na mala vrata “progura nelegitimna savezna administracija”. "To bi znacilo potpunu degradaciju visegodisnjih napora Crne Gore da odbrani drzavne i nacionalne interese, kao i promociju Kostunicine platforme za preuredjenje odnosa u SRJ", rekao je Vukovic. On je najavio nastavak dijaloga politickih partija u Crnoj Gori i sigurno odrzavanje referenduma.

Portparol SNP Dragan Koprivica izjavio je da je uslovljavanje razgovora o buducnosti SRJ odsustvom Dragise Pesica "providno" i postavio pitanje da li crnogorska vlast zeli demokratsko razresenje krize u Crnoj Gori ili nesto drugo.

Politicki lider Liberalnog saveza Miodrag Zivkovic ocenio je kao "racionalan" stav predsednika SRJ da se razgovori o buducnosti SRJ ne mogu odrzati. "Ne treba gubiti vreme u bespotrebnim razgovorima, pogotovo kada je izvesno da politicke strukture u Beogradu i Podgorici ostaju na pozicijama na osnovu kojih se ne moze postici dogovor", rekao je Zivkovic.

Direktor Centra za tranziciju iz Podgorice Nebojsa Medojevic izjavio je da podrzava izjavu Vojislava Kostunice, posto je ona znak trenutnog raspoznavanja realnih odnosa u Federaciji koja postoji samo na papiru. "Mislim da je Kostunica blize saznanju da su problemima u Srbiji i odnosi dve politicke partije za njega interesantni, nego nastavljanje ovih pomalo dosadnih igara Srbije, Crne Gore i savezne administracije", rekao je Medojevic. Kako prenose podgoricki mediji, Medojevic smatra da gradjani sve vise gube strpljenje, jer su "provalili" da se igrama oko savezne administracije odlazu reforme i politicke partije produzavaju sebi vlast, javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: