Petering: Proevropsko opredeljenje

Predsednik Evropskog parlamenta Hans Gert Petering izjavio je da EU želi "da Srbija ima jasno proevropsko opredeljenje, kao i da uskoro ratifikuje SSP".

Izvor: B92

Utorak, 10.06.2008.

12:19

Default images

On je, nakon susreta sa potpredsednikom srpske vlade Božidarom Đelićem, dodao da "pozdravlja izglede za formiranje proevropske vlade" u Srbiji. Đelić je rekao da će proevropska vlada Srbije parlamentu pre leta predložiti da se ratifikuje Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Đelić je dodao da je Peteringu predstavio nacionalni plan za integraciju i članstvo Srbije u EU i dodao da je to "ambiciozan, ali ubedljiv program".

"Kao predsednik Evropskog parlamenta, želim Srbiji sreću u integraciji u evropske strukture, i to posebno predsedniku (Srbije Borisu Tadiću) i potpredsedniku Vlade Đeliću", rekao je Petering.

On je naveo da postoje razlike u gledanju Srbije i EP na pitanje Kosova i dodao da, bez obzira na to, EP želi da podrži proevropsku orijentaciju Srbije.

Đelić je rekao da je predsednik EP "Petering igrao ključnu ulogu u potpisivanju SSP-a krajem aprila" i zahvalio na tome njemu i njegovim kolegama iz EP.

Potpredednik Vlade je kazao da "Srbija nikada neće prihvatiti nezavisnost Kosova".

"Očekujemo da EP prihvati ovakav stav Srbije i da se tako ponaša. Znamo da oko toga postoje različita mišljenja u Evropskom parlamentu", kazao je Đelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: