ZIZIC O SASTANKU I PRIVODJENJU SAVETNIKA

Izvor: B92

Nedelja, 23.09.2001.

16:13

Default images
Celnici Koalicije “Zajedno za Jugoslaviju” razgovarace u nedelju uvece o inicijativi Vojislava Kostunice za preuredjenje odnosa u Jugoslaviji. Lideri stranaka clanica Koalicije za Jugoslaviju Predrag Bulatovic, Dragan Soc i Bozidar Bojovic uputili su u subotu Kostunici pismo u kome traze da u pripremi nastavka dijaloga o buducnosti zemlje organizuje zajednicki sastanak crnogorske Koalicije i DOS. O ovom sastanku za B92 govori potpredsednik SNP Zoran Zizic: “Neposredan povod za ovo je bio nedolazak g. Djindjica na sastanak koji je zakazao predsednik Kostunica koji, po nama, predstavlja indirektnu podrsku za blokiranje od strane g. Djukanovica i crnogorske vlasti o buducnosti federacije. Bez obzira na to sto je g. Djindjic rekao da ce on ucestvovati na sledecim razgovorima. Mi zelimo jos jedanput u Koaliciji za Jugoslaviju i DOS tacno utvrdimo da je nasa platforma prioritet, da preciziramo sve detalje buduci da je platforma akt koji su usvojili Savezna vlada i Vlada Republike Srbije. Ja licno ocekujem da ce i medjunarodna zajednica preko svojih predstavnika u SRJ i svojih drugih predstavnika insistirati na tome da se razresenje drzavne i politicke krize resi dijalogom i demokratskim putem”, rekao je Zizic Radiju B92.

Privodjenje savetnika saveznog premijera Rajka Milutinovica zbog iznude jos uvek privlaci paznju medija. S obzirom na to da je na savetnicko mesto dosao za vreme mandata bivse vlade, Zorana Zizica smo pitali kako komentarise ceo slucaj. Prema njegovim recima, mediji su isforsirali ovaj slucaj: “U stampi je bilo govora da je on uhapsen, da je vrsio razna krivicna djela, da je nadjen sa nekakvim sredstvima, punom torbom novca itd. U svakom slucaju, sada je jasnije o cemu se radi i istraga ce pokazati da li ima krivicnog djela iznude ili ne. G. Rajko Milutinovic je predlozen od strane SNP za to mjesto i ja sam kao predsjednik Savezne vlade jednostavno ispostovao prijedlog moje partije. G. Rajko Milutinovic je postavljen za savjetnika po potrebi, medjutim, za vrijeme od kada je primljen pa dok sam ja bio predsjednik Savezne vlade on nije angazovan ni za jedan posao u Saveznoj vladi”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: