KOSTUNICA: SRJ KAO SAD

Izvor: B92

Petak, 21.09.2001.

16:16

Default images
Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica izjavio je da Platforma jugoslovenske i Vlade Srbije o preuredjenju odnosa u Federaciji nudi savrseniji savez, slican uredjenju SAD. "To novo resenje treba da pruzi velika prava obema federalnim jedinicama i suzi prava savezne drzave, ali da ono sto zaista pripada saveznoj drzavi bude efikasno izvrseno", rekao je Kostunica za "Politiku". On je ocenio da su "Srbija i Crna Gora u provizorijumu zbog sporova u samoj Crnoj Gori i nemogucnosti crnogorskog predsednika Mila Djukanovica da pridobije znacajnu vecinu za ideju izdvajanja iz Jugoslavije". "Ukoliko ne dodje do sporazuma, Crna Gora ce imati priliku da se o buducnosti svojih odnosa sa Srbijom izjasni na referendumu, ali uz postovanje procedure", napomenuo je Kostunica.

On je kritikovao Vladu Srbije i najavio raspravu o njenom radu u republickoj Skupstini. Kostunica je rekao da ce njegova Demokratska stranka Srbija biti u republickoj vladi, "ukoliko bi nesto moglo da se promeni". On smatra da sadasnja Vlada Srbije ima velik broj potpredsednika te da donosenjem uredbi potiskuje zakonodavnu aktivnost i zakoracuje u savezne nadleznosti. Kostunica je Kolegijum Vlade Srbije nazvao "parapravnim delom Vlade", prenosi Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: