DJUKANOVICA I VUJANOVICA TRAZE ODSUSTVO PESICA SA SASTANAKA

Izvor: B92

Petak, 21.09.2001.

22:47

Default images
Predsednik Vlade Crne Gore Filip Vujanovic potvrdio je u petak uvece da su on i predsednik Milo Djukanovic odgovorili jugoslovenskom predsjedniku Vojislavu Kostunici da prihvataju sve predloge iz njegovog novog poziva za razgovore o preuredjenju odnosa dve republike, izuzev da tim razgovorima prisustvuje savezni premijer Dragisa Pesic. "Pojedinacno smo se izjasnili o svim prijedlozima iz tog paketa i nasa jedina primjedba je, i kategoricki negativan odnos, prema ucescu Pesica na tim razgovorima", istakao je Vujanovic za TV Crne Gore, prenosi Srna. On je podsetio da je Kostunica predlozio isti sastav ucesnika pregovora kao i ranije, ali da su predstavnici Crne Gore kategoricki negativno odgovorili prema ucescu Pesica, "ne u personalnoj ravni, vec u pozicije njega kao predsjednika Savezne vlade koja je za Crnu Goru nelegitimna". On je najavio da je prvi sastanak planiran u Beogradu, drugi u Podgorici 28. septembra, a treci ponovo u Beogradu 8. oktobra, nakon cega bi bila zakljucena ta serija sastanaka.

Inace, Demokratska partija socijalista je u petak optuzila predsjednika SRJ Vojislava Kostunicu da "okuplja, privlaci i politicki promovise snage koje su bile oslonac svrgnute diktature u Srbiji", javlja dopisnik Radija B92 iz Podgorice. "Pod vidom legalizma, a u sustini cuvanja mehanizma stare vlasti, Kostunica, u sustini, cuva nasljedstvo proslosti, sprjecavajuci promjene formalistickim izgovorima i pseudopatriotskim porukama", ocijenjeno je u pisanoj izjavi za javnost koju je novinarima procitao predsjednik Savjeta mladih DPS Sasa Milosevic. U izjavi je ocijenjeno da je i nacin na koji je Kostunica nedavno zakazao razgovore o odnosima Srbije i Crne Gore pokazao i razoblicio "politicku nedosljednost predsjednika SRJ".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: