Pajtić: Sa SPS-om i u Vojvodini

Potpredsednik DS-a Bojan Pajtić kaže da će, ako se postigne dogovor sa SPS-om na državnom nivou, DS ponuditi socijalistima koaliciju i u Vojvodini, iako ZES ima većinu.

Izvor: Beta

Nedelja, 01.06.2008.

10:00

Default images

Iako lista "Za evropsku Vojvodinu" u pokrajinskoj skupštini ima apsolutnu većinu i može sama da formira vlast u Pokrajini, Pajtić je učešće u vlasti ponudio i socijalistima.

"Naši prioritetni partneri su one stranke i grupacije sa kojima smo do sada sarađivali u Pokrajini. Pre svega mislim na Mađarsku koaliciju i koaliciju 'Zajedno za Vojvodinu'. SPS može da dođe u obzir kao partner jedino u slučaju ukoliko bi SPS ušao i Vladu Srbije sa listom 'Za evropsku Srbiju', što verujem da će se dogoditi, i ukoliko bi SPS i na nivou lokalnih samouprava zajedno sa našim listama konstituisao vlast. Tu podrazumevam i grad Beograd", rekao je Pajtić.

Pajtić je u intervjuu "Politici" rekao da DS-u uopšte nije svejedno ko čini većinu u Beogradu.

"Nije Beograd odvojeno pitanje od pitanja konstituisanja republičke vlade. Ko je gradonačelnik Beograda je i međunarodno pitanje. Veoma je važno da se na najvažnijim punktovima odgovornosti za sudbinu ove države nađu ljudi koji vode proevropsku politiku", smatra on.

"Mislim da ni Beograd nije izgubljeni grad. Verujem da će, kada se konstituiše većina liste 'Za evropsku Srbiju', liste oko SPS-a i manjinskih stranaka na republičkom nivou, Beograd ponovo biti predmet razgovora", smatra Pajtić.

Pajtić je rekao da uslov za formiranje koalicije sa socijalistima ne može biti njihov zahtev za obustavljanje progona porodice Slobodana Miloševića i puštanje bivšeg direktora RTS-a Dragoljuba Milanovića, kao i da se o tome ne može pregovarati ni razgovarati.

"Ti uslovi verovatno dobro zvuče biračima SPS-a, ali oni su potpuno nesprovodivi zato što oni niti mogu biti deo koalicionog sporazuma, niti su u rukama izvršne ili zakonodavne vlasti. Oba uslova su isključivo u rukama pravosuđa ove zemlje, koje je nezavisno", rekao je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: