SRS-SPS: Kada je oslobođen Beograd

Iz stranaka potpisnica koalicionog sporazuma o Beogradu se čuju različite ocene o transparentu "Slobodan Beograd posle 67 godina" koji su istakli radikali u petak.

Izvor: B92

Subota, 31.05.2008.

18:40

Default images

Funkcioner SPS-a Aleksandar Antić, koji je prisustvovao konferenciji ispred Gradske skupštine na kojoj je zatraženo da se konstituvna sednica zakaže što pre, smatra da je isticanje transparenta „Slobodan Beograd posle 67 godina“ bilo neprimereno, dok za majice sa likovima haških optuženika kaže da je pojedinačno ponašanje.

On kaže da će SPS učiniti sve da njihova borba za poštovanje izbornih rezultata u Beogradu ne bude poligon za bilo kakav ekstremizam.

"SPS ne podržava takve i slične transparente. Pre početka konferencije za štampu taj transparent je zaista bio prisutan na platou ispred Skupštine grada. Mi smo insistirali da se taj transparent ukloni i konferencija je počela tek posle toga. Jednostavno to je nešto što nema podršku naše stranke, mi jednostavno ne doživljavamo da smo mi neki oslobodioci Beograda. Beograd je oslobođen davno i ne znam u kom kontekstu je taj transparent i bio tamo postavljen", kaže Antić.

Međutim, iz redova DSS-a koji je u Beogradu prethodnih osam godina gradska vlast u koaliciji sa DS-om, nije stiglo nikakavo pojašnjenje. Nenad Komatina, koji je inače gradski funkcioner u još uvek aktuelnoj koaliciji svoje stranke sa DS-om, nije želeo da bilo šta komentariše, navodeći da nije bio prisutan, dok Andreja Mladenović nije bio dostupan za preciznije pojašnjenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: