Dulić: Zamerke DSS-u

Član predsedništva Demokratske stranke Oliver Dulić izjavio je da bi lider DSS-a Vojislav Koštunica trebalo da ode u penziju. U DSS-u kažu da je to mešanje u tuđe poslove.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 31.05.2008.

15:01

Default images

Ako bi DSS sada rekla da može da prihvati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, koji je bio razlog pada vlade, tu bi se radilo o nagoroj vrsti poltičkog nemorala, rekao je Dulić za dnevni list "Danas". Dulić je pozvao predstavnike koalicije oko SPS-a da sednu za pregovarački sto sa listom "Za Evropsku Srbiju" kako bi što pre formirali proevropsku vlada.

On je pozvao lidera DSS-a Vojislava Koštunicu "da se penzioniše", ukoliko kod njega "postoji zrno razuma i korektnosti".

Upitan šta DSS treba da uradi da bi ponovo postao prihvatljiv za DS, Dulić je je odgovorio da "ono što je suštinska zamerka DSS-u jeste to da se u potpunosti odrekla proevropske politike".

"Jasno je da je Koštunica želeo da problem Kosova iskoristi da Srbiju trajno odgurne od Evrope... Ukoliko postoji zrno razuma i korektnosti kod njega, on bi trebalo da shvati da treba da ide u penziju", rekao je on.

Lončar: Dulić se meša u tuđe poslove

Funkcioner Demokratske stranke Srbije Zoran Lončar kritikovao je funkcionera Demokratske stranke Olivera Dulića zbog izjave da lider DSS Vojislav Koštunica treba da se "penzioniše".

Lončar je u izjavi dostavljenoj agenciji Beta naveo da je zahtev Dulića da DSS "zameni predsednika" novina u višestranačkom životu Srbije.

"Pre Dulića nikome nije palo na pamet da javno i bez zazora uređuje ko će voditi stranku kojoj ne pripada. Zbog toga će u Srbiji ostati zabeležen Dulićev napor da sebe preporuči kao važnog čoveka koji je sposoban da po meri svoje, ili tuđe pameti, vodi poslove tuđih stranaka", rekao je funkcioner DSS-a.
Zoran Lonèar (FoNet, arhiva)
Prema njegovim rečima, DSS će se pridržavati demokratskih načela da svaka stranka sama uređuje i vodi svoju politiku.

"Vremenom će i Dulić možda razumeti da se u demokratiji ne uređuju poslovi u tuđim političkim strankama", rekao je on.

Lončar, koji je predsednik vojvođanskog ogranka stranke, naveo je da će izveštaj o učinku DSS-a na izborima za Skupštinu Vojvodine podneti Glavnom odboru partije.

DSS je od 120 mandata u pokrajinskom parlamentu osvojila šest mandata, a apsolutnu većinu ima koalicija "Za evropsku Vojvodinu" koju predvodi DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: