"Sutra nastavak trojnih pregovora"

Zamenik predsednika SRS Tomislav Nikolić izjavio da će se sutra nastaviti pregovori sa narodnjačkom koalicijom i koalicijom okupljenom oko SPS-a oko formiranja vlade.

Izvor: B92

Sreda, 28.05.2008.

22:53

Default images

Nikolić je rekao da predstavnici tih stranaka svaki dan razgovaraju i otklanjaju nesporazume i razrađuju dogovorene principe.

On je kazao da će se sutra pre podne sastati sa liderom SPS-a Ivicom Dačićem, liderom Demokratske stranke Srbije Vojislavom Koštunicom i predsednikom Partije ujedinjenih penzionera Srbije Jovanom Krkobabićem, ali da predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković "ima goste iz Grčke" pa najverovatnije neće moći da prisustvuje sastanku.

Komentarišući zahteve koje je DSS-u i SRS-u postavila koalicija oko SPS-a i koji bi prema najavama trebalo da budu predmet razgovora na sledećem sastanku, Nikolić je rekao da svi koji traže bolje rešavanje socijalnih pitanja imaju prava ne samo da traže na koji način će to biti realizovano već i da ucecstvuju u pronalaženju rešenja.

Dodao je da je stav SRS-a o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju isti kao i ranije - da o njemu mora da se izjasni Skupština Srbije.

"Raduje me stav DSS-a koja insistira na jednoj rečenici, da se sporazum mora dopuniti rečenicom 'Kosovo je Srbija' zato što EU ne može da bude zaštićena pričom kako je teritorijalno neutralna", rekao je zamenik predsednika radikala.

Na pitanje da li su nakon potpisivanja koalicionog sporazuma o formiranju vlasti u Beogradu, SRS, DSS-NS i SPS-PUPS-JS sada bliže formiranju zajedničke vlade, Nikolić je odgovorio potvrdno.

"Jednostavno je logično da stranke koje u glavnom gradu načine koaliciju mogu to da učine na republičkom niovu. Formiranjem koalicije u glavnom gradu prejudiciramo republičko rešenje. Oprezno smo dogovarali rešavanje gradske većine uz uvažavanje svih partnera - da nikoga ne naljutimo i da niko ne bude pobeđen i u tome smo uspeli uprkos pokušajima Borisa Tadića da SPS predstavi kao obnovljenu stranku", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: