TALIBANI NEGIRAJU DA SU DOBILI ZAHTEV ZA IZRUCENJE

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.09.2001.

17:42

Default images
Talibanski zvanicnici, kako prenose agencije, demantuju informacije da su im SAD uputile zahev za izrucenjem Ladena, koji je glavni osumnjiceni za organizovanje napada na SAD. "SAD nisu Talibanima dostavili ni direktno ni indirektno zvanican zahev o izrucenju", izjavio predstavnik Talibana u Pakistanu Abdul Salam Zaef. On je istakao da americke optuzbe protiv Bin Ladena moraju biti dokazane u sudskom postupku i pred serijatskim sudom.

Zaef je u intervjuu iranskim medijima, kako prenosi agencija Srna, ocenio je da su Talibani uvereni da SAD ne sele da kazne vinovnike, vec da uspostave vojno prisustvo u Centralnoj Aziji. "U slucaju napada, Talibani ce ratovati do same smrti i odlucno cemo se braniti, kao sto smo radili i za vreme rata sa Rusima", porucio je Abdul Salam Zalef.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: