BIN LADEN: NE STOJIM IZA NAPADA U SAD

Izvor: B92

Nedelja, 16.09.2001.

15:50

Default images
Osama bin Laden ponovo je u nedelju porekao bilo kakvu umesanost u razarajuce teroristicke napade na Njujork i Vasington, javljaju agencije, prenosi Srna. "SAD upiru prstom na mene ali kategoricno tvrdim da to nisam ucinio", kaze Bin Laden u saopstenju koje je faksom dostavljeno agenciji Afgan Islamik pres sa sedistem u Islamabadu. "Oni koji su to uradili, uradili su to zarad licnih interesa", kaze Bin Laden u saopstenju, za koje AIP kaze da ga je poslao Bin Ladenov pomocnik Abdul Samad. Bin Laden je rekao da nije imao sredstva za organizovanje napada usled restrikcija njegovih kontakata sa spoljnim svetom koje mu je nametnuo talibanski vodja mula Muhamed Omar. "Zivim u Avganistanu. Ja sam sledbenik Amir Ul Mominena, koji mi ne dozvoljava da ucestvujem u takvim aktivnostima", kaze se u saopstenju dostavljenom na arapskom. "Bili smo cesto okrivljivani u proslosti ali nikad nismo ucestvovali", tvrdi Bin Laden.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: