Dačić: U Beogradu sa SRS-om

Predsedništvo SPS-a prihvatilo je predlog koalicionog sporazuma sa radikalima i "narodnjacima" u Beogradu, izjavio je Ivica Dačić. Konačna odluka na Gradskom odboru SPS-a.

Izvor: B92

Nedelja, 25.05.2008.

21:35

Default images

"Predsedništvo SPS-a donelo je odluku da, u skladu sa svojim statutarnim ovlašćenjima, da saglasnost na predlog koalicionog sporazuma SPS-PUPS-JS sa DSS - NS i Srpskom radikalnom strankom na nivou Beograda i da ga uputi na odlučivanje Gradskom odboru Socijalističke partije Beograd", rekao je predsednik Socijalističke partije Srbije agenciji Tanjug.

Prošle sedmice Izvršni odbor Gradskog odbora SPS-a je prihvatio principe budućeg koalicionog sporazuma o formiranju vlasti u Beogradu s radikalima i koalicijom DSS-NS.

O tome je trebalo da konačnu odluku donese Predsedništvo stranke, kako bi se, nakon toga, moglo pristupiti njegovom potpisivanju.

Za razliku od Beograda, na nivou Republike koalicija oko socijalista od narodnjačke koalicije zatražila je dodatna objašnjanja kada je u pitanju stav o ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, kao i garancijama da će buduća vlada biti u mogućnosti da obezbedi sredstva za obezbeđivanje socijalne pravde. Više o tome možete čitati u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: