BIN LADEN SE INTERESOVAO URANIJUM?

Izvor: B92

Nedelja, 16.09.2001.

16:20

Default images
Osama bin Laden se interesovao za nuklearni otpad iz bugarske atomske centrale "Kozloduj", izjavio je bivsi radnik jedne od Bin Ladenovih kompanija u Pakistanu. Ovaj radnik, koji se je predstavio kao Ivan Ivanov, rekao je bugarskom “Darik” radiju da se s Bin Ladenom sastao sredinom aprila ove godine u okolini Pesavara, u Pakistanu. "S Bin Ladenom sam razgovarao kratko i on se interesovao za uranijum 235, koji se nalazi u otpadu atomske centrale ‘Kozloduj’ i moze se jedino koristiti za izradu atomske bombe", objasnio je Ivanov. Bugarska Drzavna agencija za energetiku i energetske resurse u nedelju je saopstila da je novoformiran Savet direktora atomske centrale "Kozloduj" u subotu uvece smenio dosadasnjeg direktora jedine bugarske centrale na atomski pogon Jordana Jordanova i na njegovo mjesto postavio Jordana Konstandinova. Razlozi smene nisu saopsteni. Atomska centrala "Kozloduj" nalazi se na severozapadu Bugarske, u neposrednoj blizini granice s Jugoslavijom, i ima 6 reaktora, prenosi Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: