“NEMA SUMNJE DA JE BIN LADEN UMESAN”

Izvor: B92

Nedelja, 16.09.2001.

17:39

Default images
Potpredsednik SAD Dik Cejni rekao je u nedelju da ne sumnja da je Osama bin Laden umesan u napade na SAD u utorak i naglasio odlucnost Amerike da ga uhvati. "Ne sumnjam da su on i njegova organizacija igrali znacajnu ulogu u ovome", rekao je Cejni za NBC. "Sasvim smo sigurni da je on glavni osumnjiceni", dodao je Cejni. On je rekao da Bin Ladenova organizacija ima cvrste veze s drugim militantnim islamskim grupama kao sto su egipatski Dzihad i potvrdio da ce americka administracija nastaviti istragu da utvrdi ko stoji iza napada. "Ovo je ona vrsta borbe koja ce trajati godinama", naglasio je Cejni, prenosi Srna.

Americki sekretar odbrane Donald Ramsfeld rekao je u nedelju da SAD nemaju drugog izbora nego da udare na zemlje koje pruzaju utociste teroristima. "Najbolja odbrana protiv terorizma je napad, sto ce reci, povesti borbu protiv terorista i posebno protiv zemalja sirom planete koje tolerisu, finansiraju i omogucavaju aktivnosti terorista", rekao je Ramsfeld.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: