Čačak: Sporazum o lokalnoj vlasti

Narodnjačka koalicija, SRS i SPS potpisali su u Čačku sporazum o formiranju lokalne vlasti u tom gradu.

Izvor: Beta

Subota, 24.05.2008.

13:26

Default images

Sporazum su pred novinarima potpisali predsednici lokalnih odbora Nove Srbije i Demokratske stranke Srbije, koje su na lokalnim izborima nastupale u koaliciji, Srpske radikalne stranke i Socijalističke partije Srbije koja je na izborima nastupila u koaliciji sa Partijom ujedinjenih penzionera Srbije.

Predstavnici stranaka koje čine novu vast u Čačku, izrazili su zadovoljstvo formiranjem te koalicije, a predsednik čačanskog odbora SPS-a Veljko Negovanović je rekao da se ta stranka posle 12 godina opozicionog delovanja vraća na vlast.

Aktuelni gradonačelnik Čačka Velimir Stanojević rekao je na konferenciji za novinare da su pregovori između tih stranka trajali sedam dana, da su se lako dogovorili i da su im zajednički ciljevi ekonomski i kulturni razvoj grada, kao i socijalni program.

On je još rekao da će, prema koalicionom sporazumu, NS-DSS dobiti mesto gradonačelnika, njegovog zamenika i dva pomoćnika, kao i šest članova gradskog veća, SRS će dobiti mesta pomoćnika gradonačelnika, zamenika predsednika gradske skupštine i tri člana gradskog veća, dok će SPS-PUPS dobiti predsednika skupštine i dva člana gradskog veća.

Za gradonačelnika će biti izbran opet Stanojević, koji je bio kandidat koalicje NS-DSS, za njegovog zemenika funkcioner DSS-a Miroslav Petković, za pomoćnika predsednika ogranka SRS-a Mirko Munjić.

Predednik lokalne skupštine biće predsednik ogranka SPS-a Veljko Negovanović, a njegov zamenik potpredsednik ogranka SRS-a Draško Marković.

Stanojević je još rekao da je koalicionim sporazumom predviđena i podela čelnih mesta u javnim preduzećima u gradu, a da će o svim presonalnim rešenjima biti odlučeno na konstitutivnoj sednici lokalne skupštine početkom juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: