Novo poskupljenje goriva

Gorivo u Srbiji trebalo bi da poskupi dvanaest i po odsto, odnosno oko 7,5 dinara po litru, saopštilo je Ministarstvo energetike.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.05.2008.

11:22

Default images

Tačan datum promene cena biće objavljen sutra. Nova cena motornog benzina od 95 oktana i bezolovnog motornog benzina iste oktanske vrednosti trebalo bi da bude viša od 108 dinara. Cena dizela D-2 biće 94,2 dinara, eko 3 dizel će poskupeti na 98,3 dinara, dok će se evro dizel prodavati po ceni od 103,2 dinara.

Predstojeće poskupljenje najveće je pojedinačno poskupljenje goriva u poslednje dve i po godine u Srbiji.

Pojavili se ulični prodavci benzina

Na ulicama Raške ovih dana su se ponovo pojavili ulični trgovci koji, kao tokom 90-tih godina prošlog veka, benzin prodaju "na flašu".

Šverceri po benzin odlaze u obližnji Lešak, na Kosovu, gde košta 68 dinara, istaču ga iz rezervoara u Raškoj i na ulici prodaju od 85 do 90 dinara po litru.

Ulični prodavci tvrde da "posao ide dobro", dok kupci benzina nemaju primedbe na kvalitet goriva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: