KOSTUNICA ZAKAZAO RAZGOVOR ZA 19. SEPTEMBAR

Izvor: B92

Petak, 14.09.2001.

20:38

Default images
Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica pozvao je predstavnike savezne drzave, Srbije i Crne Gore, da 19. septembra u Beogradu pocnu razgovor o drzavnoj buducnosti Jugoslavije i njenih republika. Na razgovor su pozvani savezni premijer Dragisa Pesic, predsednik Crne Gore Milo Djukanovic, crnogorski premijer Filip Vujanovic i premijer Srbije Zoran Djindjic, saopsteno je iz Kabineta Vojislava Kostunice. U kabinetima predsednika Djukanovica i premijera Vujanovica u toku veceri u petak nije bilo moguce dobiti komentar na Kostunicinu inicijativu. Portparol Vlade Crne Gore Miodrag Vucinic rekao je agenciji Beta da mu "nije poznato da li je Vujanovic dobio Kostunicin poziv", a portparol Demokratske partije socijalista Igor Luksic za B92 takodje kaze da ne zna da li su oni dobili poziv. ''U svakom slucaju svaka inicijativa koja ja usmerena ka obnavljaju dijaloga je dobrodosla. Iz agencijske vesti se moze videti da se pokusava da se dodje do sireg politickog sporazuma. Mislim da bi taj sporazum morao predvidjati referendum u Crnoj Gori o drzavno-pravnom statusu u demokratskim uslovima koji bi obezbedio slobodno izjasnjavanje gradjana Crne Gore'', kaze Luksic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: