DOS: INSTITUCIONALIZACIJA ODNOSA SRJ I UNMIK

Izvor: B92

Petak, 14.09.2001.

23:58

Default images
Lideri DOS-a su se u petak uvece na sednici predsednistva dogovorili da od medjunarodne zajednice zatraze institucionalizaciju odnosa izmedju Jugoslavije i UNMIK-a. Kako je novinarima receno nakon cetvorocasovnog sastanka predstavnici vladajuce koalicije ce u naredna tri dana nastaviti razgovore o problemima srpske zajednice u pokrajini, javlja B92. Sef koordinacionog centra za Kosovo Nebojsa Covic izjavio je da ce odluka o izlasku Srba na izbore u pokrajini biti doneta do kraja oktobra: “Nastavicemo razgovore oko jos nekih odluka koje su nam potrebne. Mislim pre svega na odluku o verifikaciji stranaka za izbore, sto opet ne znaci da ce se izaci na izbore. Ali, mi moramo mudro da se ponasamo i da ne elminisemo sebe pre vremena’’, kaze Covic.

Momcilo Trajkovic je rekao da je zadovoljan sto su lideri DOS-a razgovarali o problemima na Kosovu jer kako je naveo, situacija u pokrajini je svakog dana sve teza. Trajkovic nakon sastanka objasnio sta znaci institucionalizacija odnosa izmedju Jugoslavije i UNMIK-a: “To znaci jedan protokol, sporazum, garanciju da ce srpska zajednica biti zasticena i da Kosovo nece ici ka nezavisnosti. To bi ohrabrilo srpsku zajednicu i onda bi stvarno mogli da budemo deo tih procesa. Bez toga cmeo tesko doneti odluku o izborima”, kaze Trajkovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: