Niš: Pregovori SPS-a i DS-a

Niški odbori Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije potvrdili su da su počeli razgovore o formiranju buduće vlasti u Nišu.

Izvor: B92

Utorak, 20.05.2008.

16:32

Default images

Socijalisti, međutim, instistiraju na tome da njihov kandidat, Mile Ilić, bude gradonačelnik Niša. Socijalisti kažu da su, osim sa demokratama, imali konsultacije sa radikalima, DSS-om i G17 plus, o formiranjua buduće vlasti u Nišu.

Političke platforme koje su ponudili DS i DSS, za socijaliste su prihvatljive. Oni, međutim, neće odustati od zahteva da Mile Ilić, vođa niških socijalista 90-ih godina, bude gradonačelnik Niša.

"Za sada možemo da kažemo da postoji odluka Glavnog odbora da u jednom od velikih gradova u Srbiji, u ovom slučaju je to Niš, s obzirom na postignute rezultate SPS-a, SPS zaslužuje da ima gradonačelnika", kaže portparol niškog odbora SPS-a Srđan Savić.

Demokrate za sada ne žele da se izjašnjavaju o tome da li je Mile Ilić za njih prihvatljiv kandidat za mesto prvog čoveka Niša.

"To su prvi pregovori, tako da ne očekujemo da odmah bude postignut konkretan dogovor oko formiranja vlasti u gradu, ali ono što je bitno to je da se razgovaralo o prioritetima vezanim za grad Niš, za njegov dalji razvoj. Nije bilo reči o kadrovskim rešenjima, uverena sam da će se pregovori razvijati u pozitivnom pravcu", kaže portparolka niškog odbora DS-a Dragana Stojanović.

Stojanovićeva kaže da je Demokratska stranka spremna da pregovara sa svima, osim sa radikalima.

Na izborima za lokalnu skupštinu, Demokratska stranka i Srpska radikalna stranka osvojile su po 18 mandata.

Svaka mora da uđe u koaliciju sa najmanje još dve stranke da bi formirale vlast. Koje će to stranke biti umnogome će zavisti od budućih koalicija na republičkom nivou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: