PIK: Drugi krug u svim jedinicama

PIK je saopštio da će drugi krug izbora za poslanike u Skupštini Vojvodine po većinskom izbornom sistemu biti održan u svih 60 izbornih jedinica u Vojvodini.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 19.05.2008.

15:02

Default images

Kako se navodi u saopštenju Pokrajinske izborne komisije, ni nakon ponovljenih izbora na nekoliko biračkih mesta u opštini Kanjiža 18. maja nijedan kandidat nije dobio više od 50 odsto glasova, tako da će 25. maja i u toj izbornoj jedinici biti održan drugi krug izbora.

Najviše predstavnika u drugom krugu imaće koalicija "Za evropsku Vojvodinu, Demokratska stranka - G17 plus, Boris Tadić", koju će predstavljati 51 kandidat za poslanika.

Srpska radikalna stranka imaće 39 kandidata, Mađarska koalicija 11 kandidata, koalicija "Zajedno za Vojvodinu - Nenad Čanak" dva kandidata, a koalicija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije četiri kandidata.

Četiri kandidata imaće i koalicija Socijalističke partije Srbije i Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Liberalno-demokratska partija imaće jednog kandidata, a grupe građana "Zajedno za bolju Suboticu" i "Pokret vršačka regija - evropska regija" ukupno osam kandidata.

PIK je ranije saopštio da je na izborima za Skupštinu Vojvodine po proporcionalnom izbornom sistemu lista "Za evropsku Vojvodinu, DS - G17 plus, Boris Tadić" osvojila 23 mandata.

SRS je osvojio 20 mandata, lista "Zajedno za Vojvodinu - Nenad Čanak" i Mađarska koalicija dobile su po pet mandata, koalicija "DSS-NS - Zoran Lončar" osvojila je četiri mandata, a lista "SPS - PUPS - Dušan Bajatović" dobila je tri poslanička mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: