KONSULTACIJE DOS I SNP

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2001.

15:08

Default images
Predstavnici DOS i SNP dogovorili su se u cetvrtak u Beogradu da zasedanja Savezne skupstine nece biti dok Poslanicki klub SNP ne zauzme konacan stav u vezi sa ukidanjem imuniteta poslanicima i funkcionerima SPS Vlajku Stoiljkovicu i JUL Milovanu Bojicu, izjavio je nakon sastanka predsednik Veca gradjana u Saveznoj skupstini Dragoljub Micunovic. On je precizirao da bi Poslanicki klub SNP o ovom pitanju trebalo da razgovara iduce nedelje. Sef Poslanicke grupe DOS Vladan Batic potvrdio je da predstoji sastanak Poslanicke grupe SNP o zauzimanju definitivnog stava u vezi sa imunitetima i izrazio uverenje da ce to pitanje biti rijeseno u zajednickom interesu. On je podsetio da je prethodna sednica Skupstine prekinuta, uz zahtev Poslanicke grupe DOS da s koalicionim partnerima SNP i Srpskom narodnom strankom razrese pitanje funkcionisanja koalicije, nakon sto je SNP glasao protiv ukidanja imuniteta Stoiljkovicu i Bojicu. Batic je rekao da je Poslanicka grupa DOS izrazila spremnost da oduzimanje imuniteta, kao i u slucaju Jovana Zebica i Nikole Sainovica, bude postepeno, sto znaci da oduzimanje imunteta ne znaci pritvor, nego smao vodjenje krivicnog postupka.

Predsednik Veca republika Srdja Bozovic rekao je da ovo pitanje nema takav politicki nivo koji bi mogao ozbiljnije da dovede u pitanje odnos koalicionih partnera. On je rekao da SNP nije imala konacan stav vezan za izricit zahtev DOS, pa je dogovoreno da se u sto kracem roku sastane Poslanicki klub SNP u Saveznoj skupstini i donese odluku. On je izrazio ocekivanje da ce biti pronadjeno resenje u cilju ocuvanja SRJ i nastavka funkcionisanja Savezne skupstine. Bozovic je dodao da ovo pitanje ne bi trebalo da ugrozi opstanak SRJ i da mu treba pristupiti na nacin koji ce biti u funkciji postovanja pravne drzave, javlja Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: