Vučić: Uskoro konkretan dogovor

Razgovori o formiranju republičke vlasti između SRS, DSS i SPS-PUPS-JS biće nastavljeni sutra ili prekosutra, izjavio je generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić.

Izvor: FoNet

Petak, 16.05.2008.

14:25

Default images

"Razgovori će biti nastavljeni sutra ili prekosutra po povratku predstavnika Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića i Dragana Todorovića iz Haga i lidera Socijalističke partije Srbije Ivice Dačić iz Moskve", rekao je Vučić.

Vučić je pozdravio jučerašnji dogovor te tri grupacije o principima i budućem delovanju Vlade Srbije i izrazio uverenje da će u relativno kratkom roku biti postignut dogovor o konkretnim rešenjima u vladi.

Vučić je rekao i da su danas pre podne vođeni razgovori o koaliciji tih stranaka na gradskom nivou i da uskoro očekuje finalizaciju dogovora.

SRS: Histerija Demokratske stranke

Srpska radikalna stranka je danas "najoštrije osudila pretnje, histeriju i bezobrazluk Demokratske stranke, koja se posebno pokazuje u nepoštovanju volje građana Beograda".

"Tobožnja briga za Beograd i ljude koji u njemu žive, u stvari je grčevita borba za očuvanje brojnih privilegija, nastavak pljačke Beograda, ali i prikrivanje velikog broja krivičnih dela koje su mafijaši iz redova DS-a učinili u pljački veka, koja se i danas odigrava u Beogradu", kaže se u saopštenju.

"Srpski radikali upozoravaju čelnike DS i beogradske vlasti da ne spaljuju i ne prikrivaju dokumentaciju koja ih tereti za najteža krivična dela iz oblasti korupcije, pošto će za pljačku i otimačinu svakako morati da odgovaraju", zaključuje se u saopštenju.

U Vrbasu vlast SRS-SPS-DSS

U međuvremenu, u Vrbasu je već formirana koalicija tri stranke koje žele vlast u Beogradu.

Predstavnici opštinskih odbora radikala, koalicije SPS-PUPS i DSS-a potpisali su koalicioni sporazum o vlasti u opštini Vrbas. Koalicioni sporazum potpisali su predsednici opštinskih odbora SRS-a Igor Bečić, SPS-PUPS Jovan Miljanić i DSS-a Miroslav Aleksić.

Od 36 odbornika u Skupštini opštine Vrbas SRS je na lokalnim izborima osvojila 16 mandata, SPS četiri mandata i DSS tri mandata.

Povodom potpisivanja koalicionog sporazuma oni su izjavili da će nastaviti dobru saradnju i uspešno vođenje opštine Vrbas u naredne četiri godine u cilju, kako su naveli, što bržeg podizanja kvaliteta života u toj opštini.

Opštinu Vrbas je i u prethodnom mandatu vodila koalicija SRS-SPS-DSS, s tim što su na izborima u septembru 2004. godine SRS osvojili 14 odborničkih mesta, SPS četiri odbornika, a DSS dva odbornika.

Opoziciona koalicija "Za evropski Vrbas - Boris Tadić" sada ima 13 odbornika, dok je Demokratska stranka 2004. godine imala devet odbornika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: