PREGLED STAMPE

Izvor: B92

Sreda, 12.09.2001.

16:48

Default images
11:45 U pregledu stampe na strani http://www.b92.net/archive/s/press-index.phtml mozete procitati pregled britanske i svetske stampe o teroristickim napadima u Americi. Iz "Blica" prenosimo intervju sa nemackim piscem, dobitnikom nagrada „Georg Trakl“, „Georg Biner“, „Vajlhajmer literaturprajs“, koji je skoro gostovao u Beogradu.

Strana stampa - 'Horizont Njujorka ostace zauvek izmenjen, a posle napada u utorak, malo je verovatno da ce u narednom periodu finansisjka dominacija Amerike biti tako upadljivo vizuelno predstavljena,' pise BBC News Online povodom napada na Svetski trgovinski centar.

BBC objavljuje i izjave vazduhoplovnih strucnjaka o tome kako se najverovatnije odvijala drama u kokpitima otetih aviona. 'Bivsi piloti veruju da cak ni covek kojem je pistolj prislonjen uz glavu ne bi usmerio avion u zgradu u kojoj boravi na hiljade ljudi, vec bi suocen sa sigurnom smrcu, srusio avion negde drugde. S druge strane, terorista bez prethodnog letackog iskustva mogao bi relativno lako u poslednjim trenucima leta da avion usmeri ka svojoj meti...'

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: