Stevanović neće sa DSS-NS i SRS-om

Veroljub Stevanović, čija je koalicija osvojila najviše glasova u Kragujevcu, kaže da lokalnu vlast neće formirati sa radikalima i koalicijom DSS-NS.

Izvor: B92

Utorak, 13.05.2008.

14:16

Default images

Gradska izborna komisija Kragujevca saopštila je konačne rezultate lokalnih izbora, na kojima je najviše glasova osvojila koalicija "Zajedno za Kragujevac-Veroljub Verko Stevanović-G17 plus" kojoj pripada 41 mandat u lokalnoj skupštini koja broji 87 odbornika.

Na konferenciji za novinare u koaliciji "Zajedno za Kragujevac" danas nije rečeno sa kim će Stevanović formirati vlast, već je saopšteno sa kojim strankama neće.

Prema rečima Saše Milenića iz Koalicije "Zajedno za Kragujevac", u formiranje skupštinske većine Stevanović neće ići sa koalicijom D S S-NS koja je osvojila 6,49 odsto glasova na lokalnim izborima, odnosno šest mandata, kao ni sa Srpskom radikalnom strankom koja je sa osvojenih 19,52 odsto glasova birača dobila 18 mandata.

Ostaje mogućnost da skupštinsku većinu Stevanović formira sa listom "Za evropsku Srbiju-Boris Tadić" koja je osvojila 14,71 odsto glasova, odnosno 14 mandata ili sa listom SPS-PUPS-JS koja je osvojila osam mandata.

U Kragujevcu, prema konačnima podacima Gradske izborne komisije, cenzus za ulazak u gradski parlament nisu prešle Liberalno-demokratska partija, kaolicija PSS-BK-SD-SDS, "Za radnike i seljake-Narodni pokret-Radiša Pavlović" i Unija Roma Srbije - Rajko Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: